Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Galeria z sobotnich testów F1 w Katalonii!
Autor Wiadomość
FotoRR 
Moderator

Wysłany: 5 Marzec 2010, 00:03   Galeria z sobotnich testów F1 w Katalonii!

Nasz wysłannik od imprez nietypowych, czyli Sławomir Miciak, poza naocznymi efektami swej pracy, które możemy oglądać stojąc w korkach za wybranymi modelami samochodów ;-) , każdą wolną chwilę wykorzystuje na realizację swych pasji. Na szczęście dla nas, swymi obserwacjami dzieli się właśnie z Sekcją Rajdową!

Tym samym mamy możliwość zaprezentowania odwiedzającym naszą stronę galerii zdjęć z sobotnich testów F1 na torze Circuit de Catalunya. Ponieważ, jak wspomnieliśmy powyżej, oprócz suchych cyferek, wyników i plotek z paddocku, do których oczywiście nie mamy dostępu i nie zanosi się abyśmy szybko mieli :-D , najważniejsza dla nas jest pasja, poniżej zamieszczamy relację Sławka, który wypowiadał się sceptycznie o królowej motorsportu, dopóki nie usłyszał dźwięku bolidów…

„Przyleciałem w sobotę ok. godziny trzynastej. Oczywiście wiedziałem o testach, ale nie miałem specjalnego ciśnienia, aby jechać od razu na Circuit de Catalunya. Pomyślałem, że w niedzielę i tak spędzę tam cały dzień, więc bez szaleństw. I wszystko układało się zgodnie z planem, dopóki nie przejeżdżałem koło toru… Zza uchylonej szyby dobiegł do mnie dźwięk silników F1. To działa jak magnes! A więc... wszystkie graty do hotelu i migiem na tor! Cały czas przy akompaniamencie silników. Niesamowite, jak bardzo to się drze…
Obsługa perfekcyjnie przygotowana, pomimo wyjątkowo małej liczby kibiców, wszyscy w pełnej gotowości. Perfekcyjnie pokierowano ruchem, obsługa na parkingu wzorowa. Zaparkowałem samochód niedaleko wejścia nr 6 i czym prędzej na trybuny!
Kolejna miła niespodzianka. Na testach w obrębie toru można się swobodnie przemieszczać, a co za tym idzie, nie ma najmniejszych problemów z wyborem miejsc widokowych. Przemieszczałem się zatem wszędzie, gdzie tylko się dało. Ryk bolidów stał się aż nadto dokuczliwy, nie obyło się więc bez prowizorycznych stoperów…. z chusteczek higienicznych. Przysłowiowa „druciarnia” , ku mojemu zdziwieniu, dała nadspodziewany efekt!
Sobotnie testy przebiegały pod znakiem wielkiej niewiadomej – spadnie deszcz, czy nie? Ostatecznie, pomimo gęstych chmur, obyło się bez opadów. Na torze, poza kilkoma awariami, nie wystąpiły żadne nieprzewidziane przerwy. W bolidzie Renault tego dnia zasiadał tylko Witalij Pietrow. Zapraszam wszystkich do oglądania minigalerii zdjęć z Katalonii!”

Wysyłając relację na gorąco Sławek podsumował ją w charakterystyczny dla siebie sposób – „Dla mnie, jako fana rajdów, po dwóch dniach zaczynało to być męczące”. No comments…

Relacja i foto: Sławomir Miciak

Już wkrótce na Sekcji Rajdowej kolejna porcja zdjęć bolidów Grand Prix! Co prawda nie w ruchu, a w muzeach... ale za to jakich! Serdecznie zapraszamy!

fot. Sławomir Miciak.jpg
Plik ściągnięto 701 raz(y) 8,04 KB

Ostatnio zmieniony przez misieq123 6 Marzec 2010, 11:41, w całości zmieniany 4 razy  

Dani 
Sponsor

Samochód: Seat Cordoba 6K5.ABD.2
Wysłany: 5 Marzec 2010, 17:04   

FotoRR napisał/a:
Relacja i foto: Sławomir Miciak

On tam ma pracować a nie zazdrość we mnie wzbudzać :devil:
Ostatnio zmieniony przez Dani 5 Marzec 2010, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  

FotoRR 
Moderator

Wysłany: 5 Marzec 2010, 21:36   

Dani napisał/a:
On tam ma pracować a nie zazdrość we mnie wzbudzać "devil:

Poczekaj do poniedziałku :-D

HNT 

Samochód: BMW e30 320 touring, BMWe30 318 sedan
Wysłany: 13 Marzec 2010, 16:30   

No to już wiem czemu prezes od czerwonej hondy się ostatnio nie odzywa :-D !
Fajne doświadczenie z pewnością - zaliczenie prób lub wyścigów F-1, mimo że nie jest to rajd.
Świetna relacja! :brawo:
Pozdro !

danloop 

Samochód: W201/CC i wiele innych
Wysłany: 14 Marzec 2010, 23:09   

a na dzisiejszym wyścigu ktoś był?? xD

sensej 
nerwus

Wysłany: 14 Marzec 2010, 23:10   

hmm z tego co wiem to byl na innej imprezie;]

5turbo 
Loża szyderców